Играј на цел екран – Fullscreen Mode

За излез од цен екран притисни “Esc”

ОНЛАЈН РУЛЕТ – ONLINE RULET

Се што треба да знаеш за рулет

Рулет е една од најпознатите казино игри. Ако некогаш сте биле во казино, сте виделе дека толпата луѓе стојат околу масата за рулет. Електричната енергија што зрачи од табелите привлекува многу луѓе во играта. Поради оваа популарност, многу луѓе го бараат истото искуство со онлајн казина.

Повеќето казина ќе понудат барем неколку различни игри со рулет, а некои дури имаат верзии во живо на играта. Откако ќе ги разберете правилата на рулет, може да биде забавно пренасочување кое ви нуди голема шанса да се коцкате и да заработите пари.

Историја на рулетот

Потеклото на рулетот може да се проследи уште во 18 век во Франција. Прв пат бил осмислен од Французин, Блез Паскал, кој барал машина за постојано движење. Од неговиот изум подоцна се создало тркалото на рулетот.

До 1800-тите, единствената нула беше црвена боја, а двојната нула беше црна, но за некои места била збунувачка. Подоцна била ажурирана со зелена што сега ја поврзуваме со ролна на рулет во онлајн казина.

Од раните денови на рулет, се појавиле многу различни форми на рулет, со две најголеми разлики помеѓу европскиот стил (една единствена нула), и американската верзија (единствена нула и двојна нула). Сепак, во 2016 година, венецијанскиот Лас Вегас првпат го воведе првото тркало со тројна нула. Од тоа време, неколку други казина ја прифатија и оваа верзија. Сепак, најпопуларната верзија ќе има нула, или и една нула и двојна нула.

Еден интересен факт за тркалото на рулет е ако ги додадете сите броеви на тркалото на рулет (0 до 36), сумата е 666, што е „Број на Ѓаволот“.

Основни рулет правила

На француски, зборот рулет се преведува „мало тркало“. Рулетот можеби на почетокот изгледа комплицирано, но содржи само три дела: тркало, топка и табла со табела за рулет.

Рулет

Без оглед на тоа дали играте лично или на Интернет, ќе видите дека на таблата и тркалото се напишани броеви од 1 до 36 и една нула. Како што рековме погоре, американските казина често имаат различна верзија на рулет, а нивното тркало и табела ќе содржат место за зелената двојна нула.

Бројките се наизменично во боја помеѓу црвена и црна, освен единечна нула и двојна нула. Нулата често ќе биде зелена. Кога ставате облози на таблата за рулет, можете да изберете помеѓу широк спектар на облози, вклучувајќи обложување на парни, непарни, црвена, црна, ниска (1-18), висока (9-36), и прва, втора или трета линија. Во зависност од вашиот облог, ќе имате различни шанси за победа, а секој облог се исплаќа поинаку.

Кога играте на Интернет, играта ќе се игра автоматски откако ќе го поставите облогот. Тоа значи дека можете да одите побавно или побрзо ако сакате. Меѓутоа, ако играте во живо во верзија на играта, ќе имате само 15 – 30 секунди за да ги донесете вашите одлуки за обложување. Дилерот, исто така наречен крупиер, ќе ја фрли рулет топката во спротивна насока на ротирачкото тркало на рулетот. Иако веројатно нема да го забележите ова кога играте рулет на Интернет, вреди да се напомене.

На вистинска рулет маса во Лас Вегас, или во живо верзија на рулет во онлајн казина, дилерот ќе Ве повика кога веќе не сте во можност да ставите повеќе облози. Откако топката на рулет ќе започне да се тркала, не можете да го промените вашиот облог. Кога топката ќе престане да се врти во тркалото, таа ќе слета на одреден број и боја. Ако ја погодите правилната боја, број или друг облог правилно, вложените средства ќе ви бидат доделени врз основа на вашите коефициенти за обложување. Ако изберете неправилно, го губите тој облог. Вие не сте ограничени на обложување само на една работа, се додека сте во рамките на минималниот и максимумот на таблата, можете да поставите колку сакате облози по желба.

Рулетот е една од најпопуларните игри за нови обложувалници во казиното поради фактот дека е прилично едноставна за учење и добро се исплаќа, исто како и Бакарат. Ќе разговараме пошироко за шансите за обложување, но доколку сакате да се обложите само на црно или црвено, ќе имате приближно 50/50 шанси да го вратите облогот. Како и да е, треба да запомните дека единечната нула и двојната нула се зелени, што и дава на куќата мала предност.

Како да се обложувам на рулет?

Кога играте на Интернет, ќе можете да изберете колку сакате да се обложувате. Ако играте лично, тие чипови за обложување ги ставате на многу различни места и можности за обложување. Кога правите облози, неопходно е да се утврди дека единечната нула и двојната нула не се необични или рамноправни и не се црни или црвени. Затоа, нема да победите на „рамномерен“ облог ако топката на рулет слета на нула.

Сите добитни проценти се засноваат на европското рулет тркало, кое има еден помал број од американското рулетско тркало. Бидејќи американското тркало со рулет има двојна нула, вашите шанси за победа ќе одат малку надолу ако играте на оваа верзија. Без оглед на верзијата што ја играте, стапката на исплата останува иста. Во рулет ставате многу различни типови на облози, но оние наведени подолу се некои од најпопуларните.

Европски Рулет

Внатрешни облози

 • Внатрешните облози се едни од најлесните за разбирање за играчите. Ставите внатрешен облог со ставање на чипови или обложување на еден или повеќе броеви на масата за рулет. Еве неколку примери на вложен облог:
  • Straight Up Bet: Европското тркало за рулет има 37 броеви (1 до 36, како и единечна нула) на тркалото на рулет. Ако се обложувавте на само еден од овие броеви, тоа ќе ви даде поврат од 35: 1. Тоа значи дека доколку се обложите на 1 црно на 15, а топката слета на тој број во тркалото, ќе освоивте 35 долари, покрај тоа што ќе го вратите вашиот оригинален влог. Но, запомнете, бидејќи на европското рулет има 37 различни опции, а само една од нив може да победи, вашите шанси за победа се 1/37. Тоа значи за секои 37 долари за кои ќе се обложувате, би вратиле само 36 долари. Сепак, на американското рулетско тркало, бидејќи имаат и двојна нула, вашите шанси за победа би биле малку помалку.
  • Split Number: Залог за поделен број се случува кога ќе го поставите чипот помеѓу два броја што се во непосредна близина. Овие броеви можат да бидат едни до други вертикално или хоризонтално. На пример, црвените 26 и црните 29 се веднаш еден до друг. Можете да го ставите чипот помеѓу овие два броја и би освоил исплата доколку топката со рулет слета на кој било од овие броеви. Победничкиот облог на Сплит број се плаќа 17: 1. Имате 5,4% од освојувањето на овој облог.
  • Line или Street Bet: Овој облог опфаќа цел хоризонтален ред од три броја. Мора да го поставите чипот (или да кликнете на глувчето, ако играте на Интернет) на вертикалната линија на најоддалечениот број во тој одреден ред. Се обложувате на три броја, така што шансата за победа е 3/37, или 8,1%. Ако го освоите овој облог, тоа ви го исплаќа 11: 1.
  • Basket Bet: Залог во корпа е кога се обложувате или на 0, 00, 2, или 0, 1, 2 или 00, 2, 3. Се исплаќа 11: 1, а вие имате 8,1% од победата.
  • Corner or Quad Bet: За да го поставите овој облог, ставате чип (или повеќе!) На пресекот или аголот од четири броја. Бидејќи се обложувате на четири броја, имате шанса за победа од 10,8%, а облогот плаќа 8: 1.
  • Top Line Bet: За да го поставите овој облог, ставате чип на границата што ги опфаќа 0, 00, 1, 2 и 3. Плаќа 6: 1.
  • Double Street or 6 Line Bet: За да го направите овој облог, се обложувате на две соседни „улици“ или на два реда од три броја. Победувате ако излезе некој од тие шест броја, па имате 16,2% од победата. Овој облог плаќа 5: 1.

Надворешни облози

 • Надворешните облози се спротивни на внатрешниот облог. За ваков вид на обложување, мора да го поставите вашиот обложувалник надвор од таа централна бројка на масата на рулет. Овие типови на облози нема да бидат на одреден број, туку наместо тоа на колона, непарни / рамномерни, високи / ниски и црвени / црни. Еве ги најчестите облози однадвор и неговите исплати. Уште еднаш, овие победнички проценти се засноваат на европското тркало за рулет.
  • Column Bet – Колона облог: За да го направите овој облог, поставете чип на главата или на горниот дел од долгите колони со броеви. Кога го сторите тоа, тоа значи дека се обложувате на сите дванаесет броеви во таа колона. Имате шанса за победа од 32,4%, така што исплатата е само 2: 1.
  • Dozens – Десетки: Табелата со рулет е поделена на три блока, со десетина броеви во секој блок. Да се ​​обложите на ова, го ставате чипот или кликнете на глувчето на левата страна на табелата. Имате 32,4% од освојувањето на овој вид обложување, а исплатува 2: 1.
  • Odd/even – Пар/Непар: Играчите на новости често започнуваат со овој вид на обложување затоа што тоа е најлесниот вид. На масата за рулет, ќе видите простор резервиран за непарни, па дури и облози. Едноставно ставете го вашиот чип таму за да имате шанса за победа од 48,6%. Поради релативно добри шанси за победа, се плаќа 1: 1 кога ќе победиш.
  • Red/Black – Црно/Црвено: Друг вообичаен тип на обложување затоа што е лесно за новите играчи да ги соберат. Исто како и необичните / дури и типовите облози, едноставно ги ставате чипите во црната или црвената секција на масата. Со 48,6% шанса за победа, добивате исплата од 1: 1.
  • Low/high numbers – Ниски/Високи: Ниските броеви се 1 до 18, а високите броеви се 19-36. Забележете дека единечна нула и двојна нула не се вклучени во овој облог. На масата за рулет, ќе видите која било опција да го направите овој облог во една специфична област на табелата. Со ставање на чипот таму, можете да го направите тој облог. Имате и шанса од 48,6% да го освоите овој облог и ќе ви исплати 1: 1.

Стратегии за обложување на рулет

Кога за прв пат ќе се обложувате, можеби ќе сакате да испробате неколку работи за да видите каков вид на стратегија ви се допаѓа најдобро. Додека започнете да развивате свои техники и методи, ќе сфатите како треба да постапувате кога ќе победите, изгубите и колку да се обложувате.

Додека ги користите овие стратегии, ќе видите дека некои од овие стратегии, како и други популарни техники, се прават со користење на рамномерни облози. Тоа значи дека ќе го намалите или удвоите вашиот следен облог во зависност од тоа дали ќе го освоите облогот. За целосно искористување на овие типови стратегии, треба да внимавате на секоја рунда и да направите паметни облози.

Запомнете, обложување е секогаш коцка. Затоа, дури и ако ги следите овие стратегии секој пат, нема гаранција дека ќе си одите дома со пари. Овие методи се наменети да ви помогнат да се коцкате преку Интернет или на вашиот мобилен телефон подолг временски период. Користејќи ги овие стратегии, веројатно нема да освоите многу пари, но исто така, нема да изгубите тон пари. Меѓутоа, ако сте паметни, можете да престанете да играте кога одите на победничка треска и однесете дома убав дел од средствата. Овие стратегии можат да ви помогнат да дојдете до победничка серија. Продолжете да ги испробувате овие стратегии за да видите што е најдобро за вас кога играте на онлајн казино преку Интернет. Еве ги најдобрите техники на тркалото на рулет за победа во рулет.

Американски Рулет

Типови на стратегии за играње рулет

 • Martingale стратегија: Ова е една од најчестите техники за обложување таму, и ако играте со други луѓе, можеби ќе видите дека тие ја следат оваа стратегија. Оваа стратегија ви двојно го зголеми вашиот облог се додека не направите победнички облог. Без оглед на облогот што го правите (парни, непарни, обложување на линија, Basket облог, итн.), можете да ја користите оваа стратегија. Се разбира, ако штотуку започнувате, препорачувам да направите полесни облози со повеќе јасни коефициенти, како што се коефициенти / парни, високи / ниски, или црвено / црно затоа што овие облози се исплаќаат 1: 1. Шансите да победите на овој облог се околу 50%, па имате добри шанси да освоите неколку облози по ред. Без оглед на залог што ќе го направите, проверете дали сте го удвоиле следниот облог кога ќе изгубите обложување.
 • Обратна Martingale стратегија: Како што сугерира името, стратегијата „Обратна Martingale“ зазема спротивен пристап на стратегијата „Martingale“. Сега, наместо да го удвоите вашиот облог за загуба, го удвојувате вашиот облог кога ќе победите.
 • D’Alembert стратегија: Оваа техника на обложување е посоодветна за облози како црвена / црна или шанси / парни. Тоа е релативно низок ризик стратегија за обложување, така што значи дека веројатно нема да изгубите или да освоите многу пари секој облог. Оваа стратегија е слична на другите облози, а вашите следни облози зависат од тоа што се случи во претходната. Ако го освоите облогот, ја намалувате вашата сума за обложување за една. Кога ќе изгубите обложување, треба да го подигнете износот на облогот за еден. На пример, ако започнете да обложувањете 2 УСД на црвено, и изгубите, треба да обложувате 3 УСД на следниот облог. Со оваа стратегија, како и другите оние на оваа листа, треба да одлучите колку можете да си дозволите да изгубите пред да исплатите пари. Исто така, треба да одлучите колку сакате да освоите пред да одите далеку. На тој начин, можете да ги одржите загубите од коцкање на минимум.
 • Обратна D’Alembert стратегија: Како што може да претпоставите, оваа стратегија го направи спротивното на стратегијата „Д’Алембер“. Наместо тоа, треба да го зголемите вашиот облог за еден кога ќе победите и да го намалите облогот за еден кога ќе загубите.
 • Fibonacci стратегија: Од 1202 година, редоследот со број на Фибоначи е присутен. Веројатно сте слушнале за тоа порано; за да ја следите оваа низа, додавате збир од два броја за да го добиете следниот. Затоа, ако започнете со една, наредбата за секвенционирање би одела 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34 и др., и ви овозможува да заработите пари во мали прилози. Кога ја следите оваа стратегија, треба да го зголемите вашиот облог за следниот број во серијалот кога ќе изгубите. Меѓутоа, кога ќе освоите обложување, треба да се повлечете назад два броја во низа. Оваа техника може да биде малку незгодна за новите играчи да ги следат, па затоа предлагам да користите пенкало и хартија за да пратите што се вашите облози и што треба да се обложувате следно.
 • Обратна Fibonacci стратегија: Ако одлучите да ја користите оваа стратегија, треба да го направите токму спротивното од стратегијата за обложување на Фибоначи. Ако победите, треба да направите еден чекор напред во низата Фибоначи. Ако го изгубите облогот, преземете два чекори назад во низа.

Шест совети за играње рулет онлајн

 1. Пронајдете маса со дилер во живо: Во некои онлајн казина, ќе најдете некои што нудат можност да играат со дилер во живо. Во оваа ситуација, ќе си играте со други играчи и ќе се користи вистинско тркало и табла. Оваа игра ќе биде исто како вистинска маса во Лас Вегас. Потребно е малку подолго за да се случи секој круг, но има многу поавтентично чувство. Плус, ако сте нов играч, може да биде корисно да видите какви се стратегиите на другите играчи.
 2. Играјте на европска рулет маса. Сите шанси да се победи секој облог што споменавме погоре беше со користење на европското тркало за рулет. Оваа верзија има само една нула на тркалото, што значи дека имате подобри шанси за вас како играч. Враќањето на играчот е 97,3%, додека американското тркало со рулет нуди 94,73% шанси. Ако е можно, треба да играте во онлајн казино преку Интернет, кое го нуди европското тркало за рулет.
 3. Не правете странични облози. Исто како и во многу други игри во казино, страничните облози скоро никогаш не се профитабилни за вас како играч. Не треба да ги правите ниту во рулет. Во спротивно, може да изгубите повеќе отколку што создавате.
 4. Не обложувајте повеќе на еден круг отколку што можете да победите на некој од вашите облози. Како што разговаравме порано, можете да направите повеќе од еден облог. Можете да изберете да комбинирате кој било број на облози што ги сакате. Всушност, тоа е стратегијата на луѓето да прават многу различни облози. Како и да е, за да бидете профитабилни, никогаш не треба да обложувате вкупно 10 долари ако не го освоите тоа ако победи некој од вашите броеви.
 5. Поставете ги вашите граници. Еден од најдобрите начини за безбедно коцкање преку Интернет е да ги поставите своите граници пред да започнете. Можеби вие сте подготвени само да изгубите 100 УСД. Откако ќе ја достигнете таа граница, проверете дали веднаш престанете да коцкате. Ако одлучите дека сакате да освоите 50 УСД, тогаш проверете дали ќе го запрете и тој број. Правењето паузи исто така може да ја зголеми вашата среќа.
 6. Прочитајте ги коментарите и препораките. Играњето во ново онлајн казино понекогаш може да претставува ризик. Сакате да бидете сигурни дека е доверливо место за трошење и коцкање на вашите пари пред да направите депозит. Секогаш е добра идеја да прочитате рецензии и препораки на други играчи пред да го изберете вашето онлајн казино.
 7. Ако сте нов играч, пронајдете казино што нуди бесплатен бонус на регистрација за да можете да ја испробате играта бесплатно пред да депонирате пари.

Верзии на онлајн игри за онлајн рулет

Различни казина ќе понудат различни игри со рулет. Може да го испробате оној вид што ви се допаѓа најдобро да одлучите што е соодветно за вас.

 • Американски рулет: Оваа верзија има и единствена нула и двојна нула на тркалото.
 • Европски рулет: Со само нула на воланот, ви дава малку подобри шанси од американското рулет.
 • Ројал Рулет: Ова тркало на рулет има функција како слотови, каде што можете да погодите прогресивен џекпот. Овој тенџере може да биде до стотици или илјадници долари. Кога истиот број ќе слета на пет пати по ред, тоа значи дека ќе го освоите прогресивниот џекпот.
 • Француски рулет: Оваа верзија е како европскиот рулет и има само едно-нула рулет тркало. Едно интересно правило што го има ова тркало на рулет е наречено La Partage. Кога правите обложување на еднакви пари (коефициент / вечер, црна / црвена, итн.) И топката спушта на нула, не го губите целиот облог, туку наместо тоа, само половина.
 • Рулет за повеќе играчи: Ако вие и петте пријатели сакате да играте едновремено на Интернет, тогаш играта за мултиплеер рулет треба да биде ваша задача.
 • Европски рулет со повеќе тркала: Ако едното тркало е премногу здодевно за вас, можете наместо тоа да се вртите на осум тркала рулет на Интернет во исто време. Бидејќи повеќе вртете тркала и облози, поголеми се вашите шанси за победа (или губење) големи.

Сега кога разбравте како да играте рулет, и некои стратегии зад обложување, можете да се придружите на казино преку Интернет, да го направите вашиот прв депозит и да го вртите тоа тркало. Бидејќи тркалата преку рулет се автоматизираат, се се движи брзо. Осигурете се да направите паузи, да поставите ограничувања и да се забавувате!

Scroll to Top